Chipotle-pinda noedels
Chipotles. Typisch zo'n product waar ik een jaar of twee geleden nog nooit van had gehoord, maar nu zelfs even een omweggetje maak in Amsterdam om het te kopen. Want helaas zijn ze nog niet erg bekend in Nederland. Chipotles zijn volledig gerijpte en gerookt gedroogde jalapeño chilipepers.
Met name dat gerookte geeft een heerlijk smaakje aan gerechten.
Een jaar geleden kocht ik wat blikjes chipotles in adobo saus in Amsterdam en vond ik op een markt in Duitsland de gemalen poeder variant.
In Amsterdam zelf even in de American Bookstore gespiekt in de vele vegan kookboeken die ze daar hebben. Daar zag ik in een van de boeken een recept staan en deze was.. jawel mét chipotles. Het recept zo goed als het kon uit mijn hoofd geleerd, maar thuis bleek het recept ook wijdverspreid op het internet te staan.
Ik heb soba noodles gebruikt, omdat ze zo lekker zijn. Charmant zien ze er echter niet uit, zeker niet met een pinda drabje eromheen. Een vrolijk kommetje eromheen en de kleurrijke groentes maken het weer wat aantrekkelijker. Gebruik vooral de noodles die je zelf lekker vindt of in huis hebt.
Chipotle-pinda noedels
½ cup pindakaas
½ cup appelmoes
2 el sojasaus
2 chipotles + een beetje adobo saus waar ze in zitten, fijngesneden
¼ cup fijngesneden verse koriander
1 wortel, julienne gesneden
½ rode paprika, julienne gesneden
noedels voor 2 personen
handvol gehakte pinda's
Meng in een kom het volgende: pindakaas, appelmoes, sojasaus, fijngehakte chipotles en adobosaus. Goed roeren en de koriander erdoor mengen.
Stoom of kook de wortel en de paprika voor 1 á 2 minuten (echt niet langer, ze moeten hun knapperigheid bewaren).
Kook de noedels volgens de verpakking klaar. Meng het pindakaas-mengsel er doorheen. Verdeel over twee kommetjes en leg de paprika, wortel en pinda's erbovenop.
Facebook Page
Labels
aardappels
aardbeien
aardpeer
amandelmeel
amazake
ananas
appel
artisjok
asperges
aubergine
avocado
banaan
berlijn
bietjes
bimi
bladerdeeg
bladgroen
bloemkool
boekweit
boerenkool
boerenpate
bonen
broccoli
brood
broodbeleg
bulgur
cacao
cashewnoten
champignons
chia
chipotle
chocolade
clearspring
courgette
couscous
cranberry
dadels
daslook
dip
edamame
eivervanger
erwten
evenement
falafel
feestelijk
fermenteren
festival
freekeh
fruit
gefermenteerde tofu
gerookte tofu
gierst
Groningen
haarverzorging
haricots vert
havervlokken
hazelnoten
ijs
ijspegels
jackfruit
jostabes
kaassaus
kala namak
kant en klaar
kastanjes
keramiek
kerst
khadi
kikkererwten
kikkererwtenmeel
knolselderij
knolvenkel
kokos
kokosmelk
komkommer
koningsoesterzwam
kookboek
kookboek review
kool
koolrabi
kruiden
kruisbessen
lamsoor
linzen
mais
mango
meiraapjes
melk
meloen
mibuna
milieu
miso
muffins
mythes
naan
Nieuw-Zeelandse spinazie
noodles
noten
notenkaas
olijven
online shop
ontbijt
paddenstoelen
palmkool
paprika
parelgerst
pasta
pastinaak
pate
peer
peper
pepers
peren
perzik
peultjes
pinda
pita
pizza
polenta
pompoen
pompoenpitten
prei
product review
quinoa
raapstelen
rabarber
radijs
raw
recept
restaurants
rettich
rijst
rozijnen
salade
schorseneren
seitan
sesam
shop
silken tofu
sla
smaakmaker
snijbiet
snijmoes
soep
soja medaillons
sojafilets
spelt
speltrijst
sperziebonen
spicebar
spinazie
spruitjes
steden
stoofperen
sugarsnaps
tahin
tatsoi
tempeh
tofu
tomaten
tortellini
tuinbonen
tzatziki
uien
uitgelicht
uitleg
vega gehakt
vegan
vegan balletjes
vegan garnalen
vegan kaas
vegan kip
vegan salami
vegan shop
vegan spekblokjes
vegan winkel
vegan worst
vegan yoghurt
vegan zalm
vegetarische kip
veldsla
venkel
vijgen
voordelen
walnoot
waterkers
wijntip
winterpostelein
workshop
wortel
zeekraal
zeewier
zoet
zoete aardappel
zwarte peper
zwarte rijst
Blog Archive
© Plantaardigheidheidjes. Mogelijk gemaakt door Blogger.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten